Både hållbar utveckling och produktkvalitet håller vi högt på MOOKA. Vi har många års erfarenhet av smycken och av att välja och utveckla produkter med bra kvalitet och design.

Alla MOOKA:s guldsmycken är tillverkade av 16 eller 18 karat äkta guldpläterat sterling silver. Alla silversmycken är tillverkade av 925 sterling silver. Våra smycken är stämplade som silver.

När vi skickar våra paket har vi valt att inte skicka med onödiga tunga presentkartonger eller fyllnadsmaterial som ökar på avgasutsläppen.

För att dina smycken ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi att du tar väl hand om dem och följer våra skötsel-rekommendationer.

MOOKA:s smycken är allergivänliga för de allra flesta eftersom de består av äkta guld och silver.

925 sterling silver

MOOKA:s silversmycken är gjorda av 925 sterling silver. 925 sterling silver är en legering som består av 92,5% silver. Rent silver är väldigt mjukt så blandar man i en annan metall, oftast koppar, för att göra det mer tåligt. I vissa fall pläteras silversmyckena med rhodium, för att göra silvret mer blankt och “vitt”. Silverfärgen nöts inte bort från ett smycke, men allt silver mörknar med tiden. Silver reagerar på svavelväte och syre som finns bla i luften, på huden, i tyger, i parfym och i vissa hudkrämer. Förvara gärna silversmycken i ett lufttätt smyckeskrin när det inte används. När silvret missfärgats kan man enkelt åtgärda detta genom att putsa smycket.

Guldpläterat sterling silver

Våra guldpläterade smycken består av 925 sterling silver med ett tunt lager 16 eller 18-karatigt guld. Guldet påförs med hjälp av elektrolys i vattenbad. Guldlagret kan nötas både av mekaniskt och kemiskt slitage. Guldpläterade smycken ska ej putsas med silverputsmedel då guldpläteringen kan skadas och nötas bort.

Happy shopping!